Kosár

A kosár üres.

0 tétel 0 Ft
NATURA BORKLUB

Bencze István és Lees Brothers borok kóstolója - október 1.

Időpont:2021. október 1., 19:00 óra

Helyszín: Natura VINOTÉKA (Sopron, Várkerület 24.)

Örömmel tájékoztatjuk, hogy hosszú várakozás után újra indítjuk rendezvényeinket, mely a már kétszer elmaradt kóstolóval veszi kezdetét.

Ennek megfelelően szeretettel meghívjuk Önt és partnerét 2021. október 1-én 19:00 órakor a Natura VINOTÉKÁBAN tartandó különleges borkóstolóra, ahol Bencze István Szent György-hegyi borász és a Lees Brothers natúr­ borait* ismerhetjük meg.

Bencze István biodinamikus borászata mellett, létrehozott egy natúr bor* kereskedést is, a Lees Brothers-t, mely gondosan válogatott szelekciót kínál és kizárólag hiteles termelők natúr* tételeire fókuszál egész Európából. A válogatásnál a jólihatóságon és az egyediségen túl a kifejezőképességet, a tételből áradó energiát tartják kiemelt fontosságúnak.

Az est folyamán az alábbi borokat kóstolhatjuk:

1. Clos Lentiscus Cric-Cric Blanc 2018, Penedés (Spanyolország)
2. Vaskapu GV 2019, Mohács
3. Bencze Riesling 2019, Szent György-hegy
4. Trossen Lay Purus 2017, Mosel (Németország)  
5. Bencze Furmint 2019, Szent György-hegy
6. Yann Durieux Love and Pif  2015, Burgundia (Franciaország)   
7. Strekov 1075 Portugal 2020, Kürt (Szlovákia)
8. Domaine L'Ecu Mephisto 2016, Loire (Franciaország) 
9. Claus Preisinger Edelgraben Blaufrankisch 2016, Burgeland (Ausztria)  

 

 

Rendezvényünkön kizárólag elővételben megvásárolt jegyekkel lehet részt venni.

A jegyeket legkésőbb 2021. szeptember 30-án 18:00 óráig vásárolhatja meg üzletünkben (Natura VINOTÉKA, Várkerület 24.).

A foglalásokat jelentkezési és fizetési sorrendben tudjuk regisztrálni, de elsőbbséget élveznek a Natura Borklub tagok.

Az előzetes nagy érdeklődés és a korlátozott részvételi lehetőség miatt kérjük, mihamarabb szíveskedjen jelezni részvételi szándékát.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy üzletünk hétfőtől – péntekig 9:00 – 18:00 óráig, szombaton 9:00 – 13:00 óráig tart nyitva.

A kóstoló teljes ideje alatt kérjük a dohányzás mellőzését!

 

Köszönettel:   Molnár Balázs

Natura VINOTÉKA
9400 Sopron, Várkerület 24.
tel.: 06-30-9866-488 (bolt: 06-99-790-916)
e-mail: natura@sopronivinoteka.hu
webshop:
www.sopronivinoteka.hu
www.facebook.com/sopronibor

 

*Natúr bor:
/ természetes bor, angolul: natural wine /

olyan élő bor, mely esetében a termelő
1. a szőlőt saját maga termeli meg legalább organikus, lehetőleg biodinamikus megközelítéssel,
a bor elkészítése során pedig
2. nem vesz el belőle semmit, azaz derítés és szűrés nélkül készül,
3. nem ad hozzá semmilyen adalékanyagot, még ként sem.

A natúr bor mindig egy jól meghatározott, holisztikus szemléletmód, filozófia vagy hit mentén készül. Alapvető felismerése az, hogy a természet folyamatait az ember teljességgel megismerni nem képes, isteni harmóniáinál szebbet vagy jobbat nem alkothat.

A natúr bor elkészítése során a termelő tevékenysége ennélfogva csak néhány, jól megválasztott, esszenciális lépésre korlátozódik. Művészi egyénisége pedig magasabb szinten, a természettel való aprólékos közös munkában bontakozik ki.

A natúr bor fontos kvalitatív tulajdonsága az, hogy élő anyag. Így a természetben uralkodó folyamatok jóval nagyobb teljességét mutatja be. Tartalmaz tehát például seprőt, illósavat vagy redukciót is, melyek egyben a termelő kifejezőeszközei is, mértékük a természet és a termelő közös munkájának eredménye. E megállapítás mellett azonban nagyon fontos kijelenteni, hogy a natúr bor nem lehet hibás!

A natúr bor felé - mivel az élő anyag - más elvárások támaszthatóak, mint a technológiai bor felé. Szállításra, hőmérsékletre érzékenyebben reagálhatnak, ugyanakkor megfelelő körülmények között nagyságrendekkel kifejezőbbek, részletgazdagabbak és még akár hosszabb érlelési potenciállal bírhatnak.

A natúr bor egy ideál, melyet elérni nagyon nehéz. Bizonyos szituációkban a termelőnek döntenie kell, hogy a stabilitás érdekében a definíció 3. pontját lazítva egy kevés ként mégis hozzáad, de kizárólag csak a palackozás előtt.

…és végül: a natúr bor sokkal több, mint pusztán bor: figyeljünk a testünk reakciójára, amikor összekóstoljuk egy technológiai borral!

 

Vacuvin Stölzle Riedel Pulltex Spiegelau Screwpull Soproni Borvidék Terra Hungarica